COMUNICAT DE PRESĂ

                                 22.12.2020

 

 

La data de 21.12.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași a dispus trimiterea in judecată a inculpatilor

 

-         Onilă Cornel, fost Episcop de Husi, cercetat pentru săvârșirea unei infractiuni de agresiune sexuala in forma continuata prev de art 219 al. 1, 2 lit a, c C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal in dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei si o infractiune de viol in forma continuata, prev de art 218 al. 1, 3 lit a, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal, ambele cu aplicarea art 38 al. 1 C.penal.

si

-         Jitaru Sebastian Cristi, fost calugăr Arhimandrit, aflat in stare de detinere, fiind in executare pedeapsă dispusă printr-o hotarâre de condamnare definitivă, anterioară, cercetat pentru savarsirea următoarelor fapte : trei infractiuni distincte de viol in forma continuata, prev de art 218 al. 1, 3 lit c C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal in dauna unor persoane vatamate minore la momentul comiterii faptelor, șantaj in forma continuata, prev de art 207 al. 1 C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal, si agresiune sexuala prev de art 219 al. 1, 2 lit  c C.penal in dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei, toate cu aplicarea art 38 al. 1 C.penal.

 

 

Facem precizarea că sesizarea instantei de judecată prin emiterea Rechizitoriului este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate ce nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.