COMUNICAT

04.08.2022

 

 

Prin referatul din data de 04.08.2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului A.R.C.  (în vârstă de 30 ani) cercetat pentru comiterea  infracțiunii de ,,omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod penal  rap. la art. 188 alin. 1  Cod penal  cu aplic. art. 44 alin. 1 Cp.

 

 În fapt, s-a reținut că, în perioada 2016-2022 numitul A.R.C. a exercitat în mod repetat acte de violență fizică asupra soției sale A.R.A. (motivat de faptul că aceasta nu mai câștiga venituri consistente din activitați de videochat) lovind-o cu pumnii și picioarele în mai multe zone ale corpului și cu precădere în zona craniană determinând multiple traumatisme cranio-cerebrale ce au condus la alterarea constantă a stării de sănătate a acesteia după producerea inițială a unui hematom subdural cronic cu resângerare frontal drept și instalarea unor higrome emisferice bilaterale. Acestea au evoluat pe fondul celor mai recente acte de agresiune fizică complicate în evoluție cu bronhopneumonie iar în final au condus la moartea  victimei din data de 07.03.2022.

Numitul A.R.C. a fost citat în vederea audierii sale în calitate de suspect și inculpat însă nu s-a prezentat la sediul parchetului.

Din verificările efectuate cu ocazia punerii în executare a mandatelor de aducere a rezultat că acesta nu mai locuiește la adresa de domiciliu, nici la adresele cunoscute în care a stat fără forme legale.

 

          Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

PRIM PROCUROR,

Maria Luiza Iuriciuc